Bal Jesienny w Chociszewie
W dniu 30 listopada 2016 r. w Szkole Podstawowej im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Chociszewie, zgodnie ze szkolną tradycją, przedszkolaki, uczniowie kl. I i rodzice spotkali się na balu jesiennym.
W pięknie udekorowanej sali gimnastycznej przebrane za owoce i warzywa dzieci wspaniale bawiły się, tańczyły i brały udział w licznych konkursach, które dostarczyły wszystkim wiele radości i zadowolenia. Tematyka konkursów i zabaw ruchowych była ściśle powiązana z owocami i warzywami oraz produktami mlecznymi.
Dzieci wraz z rodzicami przygotowywali zdrowe, apetycznie wyglądające kanapki oraz zupę dyniową na mleku. Przedszkolaki i pierwszaki dzielnie pomagały porządkować stanowiska pracy oraz samodzielnie nakrywały do stołu.
Punktem kulminacyjnym spotkania było wspólne spożywanie posiłku. Po umyciu rąk wszyscy z apetytem zjedli przepyszną zupę dyniową i zdrowe kanapki. Pragnienie ugaszono herbatką owocową.
Dzieci zabrały ze sobą miłe wspomnienia oraz pamiątkowe dyplomy za wspólną zabawę, dzięki której poznawały dary jesieni, a wśród nich wartości odżywcze owoców i warzyw.
Oj, będzie co wspominać.
Bal był jednym z działań towarzyszących o charakterze edukacyjnym w ramach realizacji programów propagujących zdrowe odżywianie: „Owoce i warzywa w szkle” oraz „Szklanka mleka”.
Organizatorami balu byli: p. Beata Krzemińska – wychowawca grupy „0”, p. Gabriela Piegat – wychowawca klasy I oraz Rodzice z tych oddziałów.
W pięknie udekorowanej sali gimnastycznej przebrane za owoce i warzywa dzieci wspaniale bawiły się, tańczyły i brały udział w licznych konkursach, które dostarczyły wszystkim wiele radości i zadowolenia. Tematyka konkursów i zabaw ruchowych była ściśle powiązana z owocami i warzywami oraz produktami mlecznymi.
Dzieci wraz z rodzicami przygotowywali zdrowe, apetycznie wyglądające kanapki oraz zupę dyniową na mleku. Przedszkolaki i pierwszaki dzielnie pomagały porządkować stanowiska pracy oraz samodzielnie nakrywały do stołu.
Punktem kulminacyjnym spotkania było wspólne spożywanie posiłku. Po umyciu rąk wszyscy z apetytem zjedli przepyszną zupę dyniową i zdrowe kanapki. Pragnienie ugaszono herbatką owocową.
Dzieci zabrały ze sobą miłe wspomnienia oraz pamiątkowe dyplomy za wspólną zabawę, dzięki której poznawały dary jesieni, a wśród nich wartości odżywcze owoców i warzyw.
Oj, będzie co wspominać.
Bal był jednym z działań towarzyszących o charakterze edukacyjnym w ramach realizacji programów propagujących zdrowe odżywianie: „Owoce i warzywa w szkle” oraz „Szklanka mleka”.
Organizatorami balu byli: p. Beata Krzemińska – wychowawca grupy „0”, p. Gabriela Piegat – wychowawca klasy I oraz Rodzice z tych oddziałów.